Onthaal > Groep > Duurzame ontwikkeling

      Duurzame ontwikkeling

Environnement

De ABILWAYS-groep is zich bewust van de milieu- en sociale impact van zijn activiteiten op alle betrokken partijen (klanten, werknemers, aandeelhouders, partners en leveranciers …). De ABILWAYS-groep heeft zijn beleid inzake Duurzame Ontwikkeling meer dan 10 jaar geleden ingezet.

Dit beleid vertaalt zich in concrete acties in de volgende domeinen :

Verantwoorde aankopen en recyclage

  • Met het oog op hun recyclage recupereert de groep inktpatronen en toners en worden ook batterijen en accu’s (via de eco-instelling Corepile), (gloei)lampen (via de vereniging Recyclum) en afsluitdoppen (via de vereniging Les Bouchons d’Amour) ingezameld.
  • De groep werkt enkel met leveranciers die gecertificeerd PEFC-papier gebruiken en een Imprim’Vert-keurmerk hebben. PEFC is een label voor papier dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Het keurmerk Imprim’Vert wordt toegekend aan bedrijven in de grafische sector die zich engageren voor een vermindering van de milieu-impact van hun drukactiviteiten (inzameling en verwerking van afval door het gebruik van chemische en gevaarlijke producten).
  • We hebben gekozen voor een schoonmaakbedrijf dat gebruikmaakt van Ecolabel-producten.
  • Via verschillende acties rond het dagelijks gebruik van papier wil de groep zijn papierverbruik binnen twee jaar verminderen met 30%.
  • Alle catalogi van de groep worden ook in een interactieve versie aangeboden.

Sociaal

Social
  • Het maatschappelijk beleid van de groep streeft naar het welzijn van de werknemers via een aanbod van bijzondere arbeidsvoorwaarden: deeltijds werk (voor 15% van de werknemers), thuiswerk (10% van de werknemers), aangepaste uurroosters.
  • Het onthaalbeleid voor nieuwe medewerkers vergemakkelijkt hun integratie: ontbijt met de Directie, peterschapsprogramma’s, stapsgewijze evaluaties.
  • Het beleid inzake Duurzame Ontwikkeling van de ABILWAYS-groep omvat zowel het Directiecomité van de groep als alle werknemers.

Nieuwe publicaties

Droit et contentieux de la fonction publique

Droit et contentieux de la fonction publiqueLe droit et le contentieux de la fonction publique ont fortement évolué ces dix dernières années : bénéficiez d’une approche pragmatique par des praticiens chevronnés
En savoir plus

Influencer avec éthique

Influencer avec éthiqueComment faire adhérer l’autre, les autres à son projet et être crédible à long terme ? Comment construire une stratégie influente...
En savoir plus
 
 
Contact - tél : 02 533 10 20
Contactgegevens en wegbeschrijving